LESAFFRE

Producent drożdży oraz mieszanek piekarniczych i cukierniczych

Czekoladowe

Wyjątkowo aromatyczna mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo - tłuszczowych o smaku czekoladowym.To mieszanka, na bazie której możemy przyrządzić ciasto o intensywnych czekoladowym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Dzięki swoim właściwościom: puszystemu i wilgotnemu miękiszowi, a jednocześnie dużej stabilności,Czekoladowe firmy Lesaffre może być wykorzystywane jako podstawa najróżniejszych receptur i z pewnością zadowoli wyszukane gusta klientów.                                                              Dozowanie: 100 % mieszanki Czekoladowe bez dodatku mąki


Extra Babka

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Extra Babka to wysokiej jakości mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Mieszanka Extra Babka zapewnia produkt o wyrównanej i wyraźnej strukturze miękiszu oraz delikatnej, jasnobrązowej skórce. Mieszanka gwarantuje łatwość i szybkość wykonania oraz powtarzalność wypieków. Dodatkową zaletą Extra babki jest długi termin przydatności do spożycia wyrobu gotowego.                                                                                                                           Dozowanie: 100% mieszanki bez dodatku mąki.

 


Extra Babka Cytrynowa

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych o aromacie cytrynowym. Extra Babka Cytrynowa to mieszanka do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych o wyraźnym aromacie cytrynowym. Mieszanka jest polecana do wyrobu wszelkiego rodzaju babek. Delikatny, wilgotny miękisz o równomiernej strukturze to wyznaczniki cechujące ten produkt. Wyrób końcowy charakteryzuje naturalny kolor miękiszu oraz długotrwała świeżość uzyskana bez środków konserwujących.
Dozowanie: 100% mieszanki bez dodatku mąki

 


Extra Babka Karmelowa 

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych o aromacie karmelowym. Extra Babka Karmelowa to oryginalna mieszanka do wytwarzania ciemnych ciast biszkoptowo-tłuszczowych wzbogacona aromatem karmelowym z nutą toffi. Szczególnie polecana do produkcji wszelkiego rodzaju ciemnych babek. Posiada delikatny, wilgotny miękisz o równomiernej strukturze. Mieszanka gwarantuje szybkość i łatwość wykonania oraz powtarzalność produkcji. Dodatkową zaletą Extra Babki karmelowej.                                    Dozowanie: 100% mieszanki bez dodatku mąki.


Jogurtowe Extra

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych.Jogurtowe Extra to 100% mieszanka do wyrobu wszelkiego rodzaju ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Starannie dobrane surowce oraz doskonała receptura gwarantuje utrzymanie owoców i masy. Jogurtowe Extra zapewnia subtelny smak i aromat wytwarzanych ciast oraz delikatny i świeży miękisz o naturalnym kolorze. Dużym atutem mieszanki jest długotrwała świeżość wyrobów, nawet do 7 dni.
Dozowanie: 100% mieszanki bez dodatku mąki.


Waniliowe Extra

Mieszanka do wyrobu ciast drożdżowych o wyrazistym waniliowym aromacie. Waniliowe Extra jest mieszanką do wyrobu różnego rodzaju ciast drożdżowych: bułek drożdżowych, paluchów maślanych, chałek oraz babek z bakaliami. Dzięki doskonale dobranym składnikom produkty z mieszanki Waniliowe Extra mają wyrazisty maślano-waniliowy smak oraz delikatną strukturę miękiszu. Mieszanka doskonale sprawdzi się w różnorodnym asortymencie ciast drożdżowych.                                                                                 Dozowanie: 20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki.


Croissantowe Extra

Mieszanka do wyrobu ciast drożdżowych półfrancuskich. Croissantowe Extra to wysokiej jakości mieszanka do wyrobu ciast drożdżowych półfrancuskich. Mieszanka jest szczególnie polecana do produkcji croissantów oraz innych ciastek półfrancuskich z nadzieniami. Delikatny, „listkowy” miękisz o równomiernej strukturze, połączony z dużą objętością to główne zalety tego produktu. Mieszanka gwarantuje szybkość i łatwość wykonania poprzez skrócenie tradycyjnych metod oraz satysfakcjonującą objętość.           Dozowanie: 20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki.


Extra Biszkopt

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowych, której użycie, nie tylko skraca czas produkcji, ale również niweluje ewentualne zagrożenia produkcyjne. Biszkopt Extra gwarantuje wysoką i niezawodną jakość produktu końcowego bez względu na jego rodzaj. Produkt ten stanowi doskonałą bazę dla twoich: rantów, korpusów, rolad oraz wszelkiego rodzaju ciast na bazie ciasta biszkoptowego. Doskonale sprawdza się przy produkcji rolad. Użyty na spody przyjmuje dużą ilość syropu.                                                                     Dozowanie: 100% mieszanki bez dodawania mąki.


Best Cream

Aksamitny krem o smaku i zapachu wanilii oraz delikatnej i gładkiej konsystencji. Idealnie nadaje się jako dodatek oraz jako dekoracja do ciast i deserów. Doskonały na zimno, jak i do zapieku. Best Cream to również doskonała baza do komponowania innych smaków według pomysłów i fantazji cukierników. Dodatkowym atutem kremu jest zarówno niezwykle proste przygotowanie, długotrwała świeżość, jak również termostabilność. Mrożenie i zapiek nie mają wpływu na jego walory sensoryczne. Best Cream dobrze łączy się z innymi dodatkami, takimi jak: śmietana, twaróg.