HELIOS

Producent mieszanek piekarniczych, cukierniczych i dodatków lodziarskich

BABKA PUSZYSTA jest uniwersalną mieszanką do produkcji ciast biszkoptowo- tłuszczowych ze szczególnym akcentem na wszelkiego rodzaju babki o puszystym cieście. Jest ekonomiczną alternatywą naszej babki excellent charakteryzującą się dużym przyrostem objętości i regularną strukturą miękiszu.

Proponowana mieszanka ze względu na łatwość przygotowania i powtarzalność wyrobu gotowego znalazła duże zainteresowanie w segmencie piekarniczym. 

 

 


BABKA CYTRYNOWA jest aromatyczną mieszanką do wypieku ciast biszkoptowo- tłuszczowych. Puszysta w swej strukturze nadaje ciastu dużą objętość. Mieszanka w szczególności polecana do wypieku aromatycznych babek z wilgotnym miękiszem.

 

 

 

 


BABKA KARMELOWA EXCELLENT jest wyjątkową mieszanką do wyrobu karmelowych ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Aromatyczny karmel z nutą mleka zadowoli każdego łasucha Najpopularniejszych batonów.

Dodatkowym atutem babki karmelowej excellent jest równomierna struktura i wilgotny miękisz. Wykorzystywana również do wypieku rantów.

 

 

 


BABKA EXCELLENT jest mieszanką o wyjątkowych walorach smakowych i technologicznych. Jest wykorzystywana do wypieku wszelkiego rodzaju babek jak również do rantów pod wyroby na bazie ciast biszkoptowo-tłuszczowych. BABKA EXCELLENT to mieszanka do szybkiego przygotowania pysznych ciast o wilgotnej i lekkiej konsystencji oraz długim terminie przydatności.

 
 
 
 

KRUCHE EXCELLENT to mieszanka o różnorodnym zastosowaniu przy produkcji ciast kruchych i półkruchych. Oprócz blatów i tart do ciast owocowych i warzywnych wyrabiamy z niej rogaliki, mazurki oraz kruche ciasteczka. Surowe ciasto tej mieszanki nadaje się też do mrożenia. Wyroby z naszej mieszanki charakteryzują się wyjątkowo naturalnym smakiem.

KRUCHE EXCELLENT to szybkość i prostota wykonania oraz wysoka jakość wyrobu gotowego.

 

 


BISZKOPTOWE CIEMNE EXCELLENT to mieszanka na bazie której można uzyskać spody biszkoptowe o ciemnej barwie i równomiernym miękiszu. Duża zawartość wysokiej jakości kakao decyduje o jego wyrazistym smaku i aromacie. Szczególnie polecany do tortów schwardzwaldzkich i rantów.

Dzięki puszystej strukturze miękiszu i dużej elastyczności nadaje się również Do stosowania jako rolada.

 
 

BISZKOPTOWE EXCELLENT jest niezawodną mieszanką do wszelkiego rodzaju ciast biszkoptowych. Idealnie zbilansowana receptura sprawia, że ciasto nie przesusza się.

Charakteryzuje się niezwykle puszystym i równomiernym miękiszem a jego duża elastyczność powoduje, iż doskonale sprawdza się również przy produkcji rolad.

 
 

PIERNIKOWE EXCELLENT to mieszanka gwarantująca wyjątkowo bogaty smak i aromat oraz długotrwałą świeżość wyrobu gotowego. Ciasto charakteryzuje się też doskonałą strukturą i puszystym miękiszem. Ma również zastosowanie przy produkcji babek oraz piernikowych ciast przekładanych.

PIERNIKOWE EXCELLENT z dodatkiem bakalii, powideł i polewy czekoladowej potrafi zachwycić największych smakoszy.

 

 


PARZONE EXCELLENT to mieszanka, która daje bardzo szeroki wachlarz zastosowań. Można używać jej do produkcji eklerów, ptysi, groszku, słomek i korpusów. Szybkie i łatwe wykonanie bez konieczności zaparzania mąki decyduje o popularności tej wyjątkowej mieszanki. Specjalna kompozycja mieszanki decyduje o niskiej absorbcji tłuszcz w procesie produkcji.

Użycie PARZONEGO EXCELLENT jest gwarancją jednolitej jakości gotowych wyrobów o charakterystycznym słomkowym kolorze.

 

 


JOGURTOWE EXCELLENT to baza do wyrobu ciast z owocami, kremami. Nadzieniami i budyniem. Utrzymuje owoce i nadaje się również do wypieku mufinek. Jest to 100% mieszanka bez dodatku mąki o doskonałej strukturze miękiszu. Zachowuje długotrwałą świeżość, aromat i naturalną barwę.

Duża zawartość jogurtu w mieszance sprawia, iż JOGURTOWE EXCELLENT jest wyjątkowo smacznym produktem.

 

 


CZEKOLADOWE EXCELLENT to mieszanka ciasta o bardzo bogatym smaku i aromacie. W swym składzie zawiera dużą ilość naturalnej czekolady oraz wysokiej jakości ciemnego kakao. Doskonałe na blasze lub jako tort czy mufinki.

Jego puszysta struktura i wilgotny miękisz sprawiają, iż ciasto rozpływa się w ustach a wzbogacone polewą, owocami w żelu lub NADZIENIEM KOKOSOWYM EXCELLENT przywołuje na myśl niezapomniane wrażenia egzotyki.

 
 

KOKOSOWE EXCELLENT to mieszanka zawierająca w  swym składzie bardzo dużą ilość naturalnego kokosu, dzięki czemu posiada ciekawą strukturę ciasta o wyśmienitym smaku i aromacie. Jest bardzo wydajną mieszanką o  wilgotnym miękiszu ciasta, które zachowuje długotrwałą świeżość. 

KOKOSOWE EXCELLENT jest mieszanką uniwersalną i  świetnie sprawdza się przy wypieku mufinek oraz łącząc je warstwowo z  innymi ciastami. Znakomicie komponuje się z  kremami i budyniami czkoladowymi.

 

MAKOWE EXCELLENT to mieszanka na pyszne, ciemne i bardzo wilgotne makowe ciasto.

Ten makowy smakołyk zachowuje pełnewalory świeżości nawet przez tydzień. Ciasto znakomicie się napowietrza co sprawia, że jest bardzo wydajne. Strukturę ciasta wzbogaca JABŁKO PRAŻONE BABUNI, które nadaje miękiszowi dodatkowe walory smakowe
i estetyczne. MAKOWE EXCELLENT nadaje się do wypieku wszelkich ciast makowych bez dodatków oraz w połączeniu zarówno
z owocami, bakaliami jak i zapiekane z białym serem. Najlepszą dekorację dla tego wyśmienitego ciasta, stanowi PUDER
DEKORACYJNY HELIOS. Jeżeli natomiast chcemy uzyskać bardziej ekskluzywne walory tego smakołyka, polecamy dekorować
KAJMAKIEM EXCELLENT oraz POLEWAMI CZEKOLADOWYMI HELIOS.