ECOTRADE

Producent mieszanek piekarniczych, cukierniczych i dodatków lodziarskich

Alabama- 100% koncentrat ciasta.                                                                                                                                                            

Pyszne ciasto o wyraźnie czekoladowym smaku.Świetnie komponuje się z takimi składnikami jak: kremy budyniowe,  śmietanowe, tortowe oraz polewy czekoladowe i owoce, które idealnie dopełnią smaku. Zadowoli wszystkich smakoszy czekolady oraz tych co poszukują ciasta w pełni doskonałych. Zastosowanie koncentratu ALABAMA efektywnie skróci czas potrzebny do przygotowania ciasta, jednocześnie gwarantując powtarzalną, wysoką jakość.

 

Dostępne opakowania: 10 i 25 kg

 


CIASTO CZEKOLADOWE FULL to 100% koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego.                                                                            

Bardzo duża zawartość prawdziwej czekolady (15%) sprawia, że wypieczone ciasto ma głęboki, czekoladowy kolor i wspaniały zapach. Poza prawdziwie czekoladowym smakiem charakteryzuje się ono puszystym i wilgotnym miękiszem. Nie kruszy się przy krojeniu i można je mrozić. Idealnie sprawdza się w produkcji szerokiego asortymentu – od cienkich rantów, przez blaty, aż po puszyste muffiny.

 

Opakowanie 10 i 25 kg

 


TRUFOLA to mocno-czekoladowe ciasto o truowym smaku

Mocno-czekoladowe o wspaniałym, niekonwencjonalnym truflowym smaku i aromatycznym zapachu. Zawiera w składzie nietopliwe granulki czekoladowe, które podnoszą jego walory smakowe i wizualne. Produkt doskonale nadaje się do wypieku blatów tortowych i spodów do ciast oraz popularnych muffinów. Wypieczone ciasto znajduje również zastosowanie jako dodatek do deserów.

 

Opakowanie 10 i 25 kg

 


BAMBO - koncentrat ciasta

Wysokiej jakości ciemne 100% ciasto kakaowo-karmelowo-czekoladowe posiadające po wypieczeniu puszysty, wilgotny miękisz. Ciasto można komponować z dowolnie dobranymi składnikami takimi jak kremy budyniowe lub inne, bita śmietana, owoce lub kruszonka.Wiele receptur mających zastosowanie z użyciem koncentratu ciasta BAMBO, możliwość efektywnego skrócenia czasu potrzebnego do przygotowania ciasta oraz konkurencyjna cena produktu pozwalają na rozszerzenie asortymentu gwarantując jednocześnie wysoką jakość i powtarzalność wypieku

 

Opakowanie 10 i 25kg


KARMEL-LOVE to 100% koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego. 

Charakteryzuje je cudowny smak i aromat palonego cukru, w którym zakocha się nie jeden konsument. Jest to ciasto o wilgotnym, puszystym i złocistym miękiszu więc może być stosowane bez żadnych dodatków. Idealnie komponuje się z czekoladą, bitą śmietaną i kremami, a także z owocami sezonowymi. Jest znakomitą bazą do produkcji ciast deserowych i tortów. Łatwe w przygotowaniu i nie kruszy się przy krojeniu. Wypieczone ciasto Karmel-LOVE można mrozić.

 

Opakowanie 10 i 25 kg


CIASTO OSEŁKA to 100% koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego

Ciasto o delikatnym i aromatycznym  maślanym smaku. Wypieczone ciasto smakuje „jak u mamy”. Jest puszyste, wilgotne, nie kruszy się przy krojeniu i można je mrozić. Jest znakomitą bazą zarówno do tradycyjnych softów z owocami jak i bardziej wyszukanych kompozycji. Jego maślany smak skłania do łączenia go z lekko słonymi dodatkami, dzięki czemu otrzymujemy pyszną i zarazem ciekawą kompozycję.

 

Opakowanie 10 i 25 kg

 


CZIKITA to 100% koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego

Ciasto z dodatkiem suszonego banana który nadaje ciastu oryginalny zapach i smak. CZIKITA jest znakomitą bazą do produkcji ciast z owocami sezonowymi, bitą śmietaną oraz kremami. Prezentowane ciasto cechuje łatwość przygotowania i wysoka jakość.

 

Opakowanie 10 i 25kg

 

 


MONTANA 100% KONCENTRAT CIASTA CYTRUSOWEGO

MONTANA to nowy na rynku 100% koncentrat ciasta cytrusowego. Mieszanka zawierająca sproszkowany miąższ pomarańczy wraz z naturalnymi olejkami eterycznymi i aromatami cytryny.Po przygotowaniu tworzy pełny bukiet smakowych owocowych wrażeń. Mieszanka MONTANA stosowana może być do wypiekania szerokiego asortymentu cukierniczego. Idealnie sprawdza się w przygotowaniu blatów, mufinek, rantów tortowych itp. Przygotowane wypieki dzięki dobranym składnikom posiadają typową, swoistą barwę, charakterystyczną dla dojrzałych w pełnym słońcu cytrusów.

Opakowanie: 10 kg lub 25 kg

 


NEVADA koncentrat ciasta orzechowego z nutką miodową, mix 100%

Produtk do wypieku aromatycznego ciasta orzechowego z dodatkiem naturalnego orzecha włoskiego. Można z niego wypiekać ciasta o róznym kształcie i wielkości jak i blaty do tortów. Doskonale komponuje się z kremami budyniowymi (SUPER VANILA, TALENT, SUPER-BUDYŃ , kremami tortowymi oraz bitą śmietaną z dodatkiem stabilizatorów smakowych. Ciasto można wypiekać z owocami świeżymi i mrożonymi. Stałość i powtarzalnoś produkcji na niezmniennie wysokim poziomie gwarantuje wysokiej jakości produkt końcowy.

 

Opakowanie: 10 kg lub 25 kg


MAKCAKE 100% koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego

Dodatek dużej ilości niebieskiego maku (33%) nadaje ciastu oryginalny wygląd i bogaty smak. Jest wilgotne,smakowite i atrakcyjnie wygląda, wiec może być stosowane bez żadnych dodatków.

Wspaniale smakuje w połączeniu z owocami sezonowymi, bita śmietaną oraz kremami.

 

Opakowanie 10 i 25 kg

 


SUPER-PIERNIK jet 100% mieszanką ciasta biszkoptowo - tłuszczowego

Super Piernik jest mieszanką starannie wyselekcjonowanych przypraw korzennych oraz aromatu miodowego. Idealnie nadaje się do wypieku ciast, babek piernikowych oraz twardych ciasteczek piernikowych.Super-Piernik jest prosty i szybki w przygotowaniu, doskonały w smaku, długo zachowuje świeżość i prawdziwie piernikowy zapach.

 

Opakowanie: 10 kg lub 25 kg